Goele Denil

Goele Denil 2

Foto: Annelies Vanhove

Bij de meeste mensen doet Goele Denil (°1992) niet meteen een belletje rinkelen, tenzij er iemand roept: 'is dat niet die blonde van De Twaalf?' Dat Goele al veel meer op haar palmares heeft staan is geen verrassing.

In 2020 studeerde ze af aan het conservatorium van Antwerpen. Ze speelde mee in Groezel, het grijsje, het levende radijsje van Abattoir Fermé en stond ook op de planken met haar zelfgeschreven theatermonoloog SLOP. Sinds 2023 is ze deel van het gloednieuwe theatergezelschap Roeshoofd, waarmee ze vanaf september 2024 in heel Vlaanderen te zien zal zijn.

Goele daagt zichzelf graag uit in haar werk en gaat op zoek naar het onbekende. Ze dompelt zich gretig onder in verschillende Vlaamse dialecten (Gents, Limburgs, West-Vlaams, Aalsters en Brussels), spreekt vloeiend Engels en Frans en sinds kort ook een mondje Spaans.

Ook fysieke transformaties gaat Goele niet uit de weg. In haar afstudeerproject Schimm 16:9 veranderde ze vijf keer volledig van uiterlijk en ook in haar solo maakte ze zichzelf compleet onherkenbaar. Haar motto: als mijn lief me niet herkent is de transformatie geslaagd!

Zoals hierboven al aangehaald speelde ze ook een rol (Belle) in het tweede seizoen van de succesrees De Twaalf (VRT1). Het was voor Goele de allereerste keer op een professionele set, maar zeker niet de laatste. Goele is klaar om de fictiewereld te bestormen met haar enthousiasme én bakken talent.

Book Goele

In onze privacyverklaring informeren we je over de gegevens die wij verzamelen wanneer je onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA, hierbij zijn de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden van toepassing.