Manu Van Acker

Schermafbeelding 2024 02 08 om 10 43 22

Foto: Rebecca Fertinel

Manu Van Acker (°1999) is radiomaker, acteur, presentator en fulltime enthousiasteling. Na zijn middelbare studies Woordkunst-Drama op de Kunsthumaniora van Brugge trok hij naar Brussel om Radio te studeren aan het RITCS. Van live-radio over audiokunst naar podcasting, hij werd ondergedompeld in de eindeloze wereld van audio. Sinds september 2021 is hij aan de slag als radiopresentator bij MNM (VRT). Naast radio werkt Manu als presentator en (stem)acteur. Je kan hem horen in de nieuwe animatiefilm 100% Wolf (Studio 100) of zien op televisie in NONKELS (FBO & Woestijnvis). Het liefst kruipt hij achter de microfoon om verhalen te vertellen en luisteraars mee te nemen in een verhaal. Manu is afkomstig uit Oostende maar verloor zijn hart in Brussel.

Ondertussen gaat het hard voor Manu. Zijn passage in De Slimste Mens Ter Wereld (Play4) ging niet onopgemerkt aan Vlaanderen voorbij. De Ideale Wereld (VRT Canvas) haalde hem aan boord als redactielid én sidekick. Binnenkort is hij te zien in Het Perfecte Plaatje (Play4) waar hij voor de allereerste keer de rol van host op zich zal nemen. In het tweede seizoen van Nonkels (Play Vier) schittert hij opnieuw als Pascal en in Night Flights (VRT Max), doet hij stemmenwerk in een fictie podcast. The future is looking bright voor deze Oostendenaar!

Book Manu

In onze privacyverklaring informeren we je over de gegevens die wij verzamelen wanneer je onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA, hierbij zijn de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden van toepassing.