Timon Michiels

Foto: Piet Dekersgieter
Timon Michiels (°1997) is een veelbelovende Gentse chef, ondernemer en content creator met een indrukwekkende culinaire carrière op jonge leeftijd. Op zijn 23ste werd hij bekroond als een van de jongste sterrenchefs ooit (!), wat hem meteen een prominente plaats opleverde in de Belgische culinaire scene.
Na zijn afstuderen aan Hotelschool Ter Duinen vervolmaakte Timon zijn opleiding aan de gerenommeerde École Hôtelière de Lausanne in Zwitserland. Zijn stageparcours bracht hem langs toprestaurants in binnen- en buitenland. Op 21-jarige leeftijd werd hij executive chef van de Belgische ambassade in Washington D.C.—een uitzonderlijke prestatie voor zo’n jonge chef.
In 2020 keerde Timon terug naar België om chef en medezaakvoerder te worden bij Carcasse in Koksijde, het iconische restaurant van slager Hendrik Dierendonck. Al snel mocht hij zijn eerste Michelinster in ontvangst nemen. In 2024 opende het duo een tweede Carcasse-vestiging in Knokke-Heist.
Dat jaar werd Timon ook uitgeroepen tot “Best Young Chef” ter wereld en mocht hij titels in ontvangst nemen als “Best Steak Restaurant in Europe” en “4th Best Steak Restaurant in the World”.
Naast chef en ondernemer is Timon een actieve culinaire influencer. Met een snel groeiende online community inspireert hij zowel hobbykoks als professionals. Zijn content varieert van smaakvolle kookvideo’s tot creatieve samenwerkingen met collega-chefs en influencers. Zijn authenticiteit en passie maken hem tot een geliefde online persoonlijkheid.
Binnenkort is Timon te zien als gastjurylid bij MasterChef VIPS (PlayMedia), en dat is nog maar de start van een 360° carrière van deze jonge chef. The future is bound to be a recipe for success!